Sider

onsdag 21. oktober 2015

Mariussokker til kjæresten

Mens jeg strikket Marius for andre, minnet mannen meg på at han ønsket seg Mariussokker.
Jeg har brukt møn steret fra Mariusboka, og fulgt det til punkt og prikke. Til og med lengden på foten passet.
Så nå man han ikle seg Mariusplagg fra topp til tå, med lue, vest, genser (ingen bilder) og sokker.


De ble rilktig så fine, så nå har jeg lyst på et par selv.




fredag 9. oktober 2015

Klutedilla

Jeg har fått klutedilla. Lett å strikke, nye teknikker å lære seg.

Det begynte i sommer, med kluteheftet til Sandnesgarn og noe Mandarin medi på tilbud på garnbutikken på hytta. Først ble de disse to brune klutene i nettpatent og strukturstrikk.

Senere avanserte jeg til blått bomullsgarn, både Mandarin medi og Mandarin petit fra Sandnesgarn, som matcher tekjelen vår. Det blir riktig så lekker på kjøkkenet.
Håndkleet er strikket i falsk patent, mens kluten er strikket i patent. Opphenget på håndkleet er heklet, også har det fått en trykknapp.




Også et håndkle i rutemønster.


torsdag 8. oktober 2015

Joggebukse til minstegutt - lagerkrymping

Minstegutt vokser og vokser. Såpass at det er mange høyvannsbukser i skuffen hans. Buksene han nylig har arvet fra storebroren passer foreløpig, men vi målte at han er 11 cm høyere enn storebroren var da han begynte på skolen, så de varer nok ikke like lenge på minstegutt.

Så jeg har sagt en stund at "nå må jeg ordne noen nye bukser til minstegutt", og endelig fikk jeg den berømte fingeren ut.

Minstegutt likte denne lyse, turkise velouren jeg hadde liggende, jeg lurer på om den ble kjøpt fra JNY for mange år siden. Buksa skulle ha lommer, strikklinning oppe og ribbkant nederst på beina. Lommestoffet er stjerner fra JNY, mens lommeåpningene er kantet med jersey fra Kreativ. For å ikke blande inn for mange blåtoner, brukte jeg samme jersey nederst på beina. Jeg lagde mansjettene videre enn vanlig, for minstegutt har hatt en del bukser han synes er vanskelige å ta av pga for trange mansjetter rundt anklene.

Lommene og løpegangen er sydd med dobbelsøm på coverstitchmaskinen, resten er sydd med overlock.

Mønsteret er fra Heilt spesiell og Jubel. Utgangspunktet er str 128, men jeg la til 4 - 5 cm på lengden på beina og tok vekk en del av vidden nederst. For å lage løpegang til strikk, la jeg til 6 cm øverst og brettet ned 3 cm.
Buksa passer fint, og minstegutt synes den er kul :)




onsdag 7. oktober 2015

Frostkjole til bursdagskusine

Frost-filmen har vært populært lenge nå, og "alle" småjenter går rundt i minst ett plagg med Frost-motiver mens de synger "Let it go" på skikkelig Trond Viggo-engelsk.
Siden jeg bare har gutter, og også måtte kutte ned på alle innkjøp i en periode, kom jeg meg ikke på Frost-kjøret før nå i høst, men jeg benyttet anledningen da Kreativ fikk inn nye stoffer med Frost-motiv og jeg hadde vunnet et gavekort der. 
Akkurat i tide til størstekusinas 6-årsdag. 

Jeg liker godt at Frost ikke er rosa, men synes figurene er voldsomt overdrevne enten "feminine" eller "maskuline" - midjen til Elsa er jo smalere enn hodet hennes! Elsa er riktignok en sterk figur og kvinnelig "helt", men fortsatt i prinsessekjole og korsett.

Anyway, mønsteret til kjolen er fra Heilt spesiell og Jubel sin bok, str 122 med litt ekstra vidde (jeg la mønsteret 1 cm fra bretten), siden det er små mønstere og størstekusina ikke er sped. Det er veldig forskjell på det, ser jeg på de jeg er tante til.
Tightsen er sydd etter et Ottobre-mønster, og her har jeg holdt meg helt til str 122.

Både Frost-jersey og lilla jersey er fra Kreativ.
Minstegutt måtte prøve kjolen før jeg turte å sende den avgårde, og tilbakemeldingene fra bursdagsjentas mor er at det var full klaff både med motiv og størrelse.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...