Sider

søndag 25. januar 2015

Värm genser - kjærestegenser

Det er ikke så ofte mannen i huset er mottaker av det jeg lager, så når han ønsket seg denne genseren, måtte jeg bare stille opp. Den skulle være en overraskelse til bursdagen hans, og det ble den.

For å bestemme størrelsen, målte jeg Mariusgenseren hans. Den er en helt annen fasong enn det denne genseren er, så da bursdagen hans kom og det var på tide å prøve den nesten ferdige genseren, var den altfor stor. Konklusjonen ble da å rekke opp og starte på nytt, så mesteparten av genseren er strikket to ganger (jeg var kommet et godt stykke opp på skulderfellingen ved prøving). Den ferdige genseren er strikket i str M.

Modellen fra Pickles er veldig fin og anerledes enn andre gensere jeg har sett og strikket tidligere. Bolen og ermene er strikket hver for seg og så satt sammen på pinnene som man ville gjort ved raglan- eller rundfelling, men de har gjort en annen vri med skulderfellingen, slik at den går mer rett oppover. Det blir veldig stilig på skuldrene.
Bolen er strikket i et mønster som minner litt om perlestrikk, mens ermene er strikket i glattstrikk og halsen er ribbestrikk.
Mønsteret er fulgt som det er, men på forespørsel fra brukeren, har jeg sydd sammen den åpne halsen i de nederste centimetrene.

Genseren er veldig godt mottatt og mye brukt, og da er det jo ingen sak å strikke, selv to ganger.

Fargen har han valgt selv, sånn "hvis du skulle hatt denne genseren, hvilken farge ville du hatt?". Garnet er Tweedy i fargen Drivved, alt fra Pickles.no.







lørdag 10. januar 2015

Marius II

Min andre Mariusgenser, en variant Sandnesgarn har kalt Marius II, modell 16 i heftet "Tema 35 Norske ikoner" fra 2014.
Jeg er veldig godt fornøyd med den forrige Mariusgenseren min, og ville heller bruke den fasongen enn dem de har avbildet i heftet.

Denne nye varianten, Marius II, har mindre mønsterstrikk, og er sånn sett litt penere, litt mer pyntet, enn den tradisjonelle. Sammen med en kroppsnær fasong og fine farger, var min intensjon å strikke en genser som fint kan brukes på jobb og kanskje også til skjørt.
Etter å ha sydd en stund og syslet med å tilpasse plagg til min kropp, samt lest litt hva andre folk strikker (særlig Sewaholic, faktisk), har jeg valgt å tilpasse denne genseren så den sitter fint på meg. Jeg har laget to "innsnitt" i korsryggen og valgt en lengde og vidde som sitter godt på lille meg.

Genseren er altså en kombinasjon av "Marius II med raglan og bærestykke" og "Marius-genser med rund sal", modell 11 fra heftet "Tema 15 Klassikere".
Jeg har lagt opp maskeantallet til str S for Marius-genser, 300 m, og strikket perlestrikk. Videre har jeg felt i sidene som i mønsteret i tillegg til to fellinger (innsnitt) i ryggen til 192 m.
Ermene har jeg strikket etter mønsteret til Marius II, bortsett fra at jeg har strikket perlestrikk i stedet for vrangbord.
Etter at jeg satte bolen og ermene sammen, fulgte jeg mønsteret til Marius II inntill diagrammet var ferdigstrikket. Da jeg kom til det ensfargede, felte jeg hver fjerde m og strikket til jeg syntes det var på tide å avslutte. Halskanten er 6 rader perlestrikk.

Jeg begynte å strikke på genseren på seinvinteren/ våren 2014 og la den til side over sommeren. Da jeg tok den fram igjen i høst, husket jeg ikke hva jeg hadde tenkt, annet enn at jeg ville kombinere disse to mønstrene, og jeg hadde ikke notert noe, så jeg måtte rekke opp til der man setter ermene og bolen på samme pinne. Jeg håper notatene jeg har laget nå er nok til å evt kunne strikke det samme omigjen.

Garnet jeg har brukt er alpakka fra Sandnesgarn.



fredag 9. januar 2015

Pingviner til jul

Som tidligere nevnt, er minstegutt glad i pingviner (se her og her). Han ønsket seg ikke så mye til jul, men noe han ønsket seg, var finskjorte med pingviner. Det er ikke noe man finner i enhver klesbutikk, så heldige han som har en mamma som syr!
Jeg trålet internett opp og ned, og kom til slutt over dette fine stoffet hos Stofstedet.dk. De sendte fort og det kostet ikke så mye. Jeg fikk 1,5 meter stoff under 200-kronersgrensa. Det betyr at jeg har mer igjen.

Jeg har brukt det vanlige skjortemønsteret mitt fra Burda og sydde den største størrelsen (116), hvilket betyr at jeg må finne meg et nytt mønster nå som guttene er blitt så store. Kanskje et avansert med kragestand, belegg osv?

Minstegutt var veldig fornøyd med skjorta, og den ble brukt ved flere anledninger i romjula og nyttårsaften.
Jeg er veldig fornøyd med mønstertilpasningen midt foran.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...