Sider

lørdag 15. februar 2014

Karnvalstid

På skolen arrangerer de karneval for 1. - 3. klasse, og størstegutt kom hjem og forkynte at han ville kle seg ut som banditt. Heldigvis har han ganske bestemte og konkrete tanker om hvordan han vil at ting skal være (det kan jo også by på en del utfordringer), og det gjaldt også kostymet. Brun vest, hatt, rødt tørkle over ansiktet, rutete skjorte og brun bukse. Hatt, bukse og skjorte hadde han fra før, så vi måtte ordne vest og tørkle.
Jeg hadde et stykke rødt bomullslerret liggende, og det ble akkurat nok til et tørkle. Det var for kort til å knytes bak, så vi satte på et par trykknapper.

Vi dro avgårde til Stoff og stil for å finne stoff til vest, og det han ville ha var brun kordfløyel. Etterpå bladde vi gjennom en bunke med Alt om håndarbeide/ Symagasinet for å finne et vestmønster som passet. Mønsteret er fra et julenummer, og beregnet for å sys uten fôr, bare med belegg rundt framkanten, ermehull og i nakken. Jeg hadde lyst til å fôre hele vesten, sånn at baksiden skulle se fin ut, men tenkte ikke på å endre fasongen på beleggene for å gjøre det lettere å sy sammen fôr og belegg... La oss si at jeg lærte av dette. Den delen av jobben tok minst like lang tid som resten av vesten.
Ellers er det ikke noe spesielt å si om vesten, men jeg fulgte fremgangsmetoden fra et annet vestemønster, og må innrømme at jeg stusset litt over syutrykket "cykleslange". Jeg må undersøke det litt nærmere.

Her er i alle fall den hjemmesydde delen av antrekket. Hatten som ble brukt er en Akubra fra Australia, ellers var det en rutete skjorte han fikk av farmor og brun bukse fra Gekko.




fredag 14. februar 2014

Mariusgenser til minstegutt

Mariusgenseren til minstegutt er allerede godt brukt. Den ble strikket ferdig i desember, og var klar akkurat da kulda kom. Og godt var det, for forrige vinters ullgenser var allerede sendt avgårde til størstefetter i Asker.
Mariusgenseren er mye mer populær enn bilgenseren noensinne var, kanskje fordi minstegutt har valgt selv? Det er ofte den beste løsningen... Den første tiden gikk han med bare Mariusen på, uten noe under, for å få brukt den uten å bli for varm. Så de som synes at ullgensere klør - ta en prat med ham!

Genseren er strikket etter mønster fra SandnesGarn, modell 1 i heftet "Klassikere". Jeg prøvde å overtale minstegutt til Mariusvarianten med rundstrikket sal, men det gikk han ikke med på - han skulle ha lik pappa sin! (som jeg faktisk ikke har blogget!)
For at den ikke skulle bli alt for vid og bomsete, la jeg opp maskeantall til str 2 år, men strikket den i lengde 4 år. Den passer kjempefint, og gutten er som sagt godt fornøyd.
Fire nøster marineblå Sisu måtte jeg kjøpe inn, det røde og hvite garnet kommer fra lageret mitt. At jeg har klart å bruke to ulike hvitfarger, oppdaget vi ikke før han hadde på seg genseren ute i dagslys... Jaja.



tirsdag 4. februar 2014

Stort, mykt og varmt skjerf

Da jeg kjøpte garn til mohairgenseren min, kjøpte jeg et ekstra nøste til å strikke skjerf av. Jeg liker skjerf. Skuffen min med skjerf er så full at den ikke går igjen. Så det er ikke det at jeg absolutt trenger flere...
I SandnesGarns hefte Mohair var det et fint rundstrikket skjerf i hullmønster (modell 11), og nå er jeg innehaver av et sånt. Det er utrolig hvor godt det varmer med et såpass hullete skjerf strikket i så tynt garn! Og det er en veldig mange meter garn på et nøste Silk mohair!




Skjerfet er lett og mykt og akkurat sånn jeg vil ha det. Det kan nok gå tre ganger rundt halsen hvis jeg vil, men henger fint og posete når jeg har det to ganger rundt. Også tar det veldig liten plass når det ikke er i bruk.

 Deilig farge!



Fargen kommer ikke fram på disse bildene, men de viser litt av strukturen i skjerfet.



mandag 3. februar 2014

Ullgenser i en fei

Minstekusina lurte på om vi hadde noen ullgenser hun kunne arve, hun begynner å vokse fra kofta si, men vi har sendt minstegutts fravokste genser til minstefetteren på andre kanten av landet.
Tante ble da grepet av dårlig samvittighet, og sporet opp en stk oppskrift på lettstrikket genser, garn"rester" fra hylla (er kanskje litt overdrevent å kalle 4 - 6 hele nøster i hver farge for rester, men de var ikke tiltenkt noe bestemt) og strikkepinner i tykk størrelse, så ble de genser på jenta i løpet av en helg.
Jeg må si jeg er imponert over hvor lett og fort det gikk å strikke denne, men det er kanskje ikke så rart når bolen består av 90 masker og pinnetykkelsen er 6,5?

Jeg la opp 72 masker (str 2 år) siden jenta er smal og jeg i alle fall ikke pleier å strikke stramt, og strikket ca str 3 år i lengden (mellom målene som er oppgitt for str 2 og 4 år).
Den første delen av ribben i halsen strikket jeg 4 cm for at den ikke skal går for langt opp i halsen, mens jeg fulgte målene for litt større størrelse for de andre delene med vrangbordstrikk.
En annen endring jeg gjorde var å felle av 8 masker før jeg strikket ribben på ermene, for at den skulle bli stram nok rundt håndleddene. Jeg strikket også alle avsluttende ribbkanter med pinne 6 for å få dem litt strammere. Ellers fulgte jeg oppskriften.
Nesten. Jeg brukte en tråd Sisu (blå) og en tråd Lanett (grønn), så det blir litt tykkere enn om begge trådene hadde vært babyull (Lanett).

Navnet på oppskriften stemmer veldig godt, det er en superenkel genser å strikke, og jeg fikk lest masse samtidig som jeg strikket. Jeg la opp på fredag kveld og felte av søndag morgen/formiddag (før frokost).

Jenta og foreldrene så veldig fornøyde ut med ny genser, så holder hun seg nok god og varm i vinter (og kanskje neste?). Og lillebror kan også bruke denne om noen år.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...